Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Fáj weboldalán. Jó böngészést kívánunk!TOVÁBB

Pályázatok


LetöltésekLEGO szerepe az oktatásban az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskolában

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek - olvasható a kormány honlapján szombaton közzétett közleményből. A honlapon azt írták: a díjazás egy teljes napra 80 ezer, fél napra pedig 40 ezer forint. Ha az adott időszakra a beoltandók kevesebb mint fele jelenik meg a rendelőben, akkor a háziorvos a támogatás összegének felére jogosult. Az összeget a háziorvosi szolgáltatók kapják, amelyek kötelesek azt az ellátást végző orvos és szakdolgozó díjazására fordítani. A támogatás szabályait egy rövidesen megjelenő kormányrendelet fekteti le - olvasható a közleményben.

TOVÁBB

Végső búcsút vettek "Tom századostól"

Végső búcsút vettek szombaton Sir Tom Moore-tól, a brit hadsereg veteránjától, aki tavaly csaknem 33 millió fontot gyűjtött a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára a koronavírus-járvány elleni küzdelem segítésére. Sir Tom, aki "Captain Tom", vagyis Tom százados néven vált világszerte ismertté, életének 101. évében, február 2-án hunyt el. Halálát a koronavírus-fertőzés miatt kialakult Covid-19 okozta.

TOVÁBB

Letartóztatta a bíróság a csepeli késes támadót

Letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró - nem végleges végzésében - azt a férfit, aki késsel arcon szúrt egy nőt egy csepeli autóbuszon - közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint a 37 éves férfi pár nappal ezelőtt egy csepeli autóbuszon szúrta arcon a nőt. A sértett ugyanis olyan maszkot viselt, amelynek felirata egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz való tartozására utalt. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta, a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás veszélyeztetésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében. A nyomozási bíró az ügyészi indítvány alapján a férfi letartóztatását elrendelte. A végzés fellebbezések miatt nem végleges. A kerületi ügyészség a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez - írták.

TOVÁBB

Németh Zsolt: a V4 országai együtt küzdhetnek meg a térség járvány utáni európai szerepéért

A visegrádi csoport (V4) országai együtt küzdhetnek meg a közép-európai térség koronavírus-járvány utáni szerepéért Európában - hangsúlyozta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szombaton a Kárpátok Európája elnevezésű nemzetközi konferencián online elhangzott beszédében. A politikus a délkelet-lengyelországi Przemysl városában szombaton megkezdődött, a koronavírus-járvány miatt vegyes formában megtartott kétnapos ülésen szólalt fel. Az idén a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő visegrádi csoport (V4) előtt álló kihívásokról szóló pódiumbeszélgetésre online bejelentkező Németh Zsolt a regionális együttműködés három célját fogalmazta meg. Elsőként a szélesebben felfogott közép-európai térség további építését, elsősorban az infrastrukturális fejlesztéseket említette. Ennek az építésnek - mint mondta - éppen a V4 a hajtómotorja. Megerősítette, hogy a Via Carpatia nemzetközi közúti folyosó magyarországi szakasza az év végéig megépül.

TOVÁBB

Szakmai napon számolnak be legújabb eredményeikről az ELTE kutatói

Online követhető szakmai napon mutatják be az elmúlt két év munkájának eredményeit az ELTE Diagnosztika és Terápia Kiválósági Program kutatócsoportjainak munkatársai március 3-án. A tudományos nyílt napon az érdeklődők négy szekcióban láthatnak prezentációkat a tudomány különböző, ám mégis összefüggő területeiről a molekuláris biológiától a pszichológián és a gyógyszerfejlesztésen át az informatikáig - közölte az ELTE TTK az MTI-vel. Az egész napos szakmai napon egyebek mellett szó lesz a szennyezett városi talajokról, az etorobotikáról, a munka- és videójáték-függőségről és az autizmus diagnosztikáról is. Az élő stream adás a http://diagnostics.elte.hu/index.php/szennyezett-varosi-talajok-etorobotika-onserto-magatartas-munka-es-videojatek-fuggoseg-autizmus-diagnosztika-ismet-szakmai-napot-tartunk/ oldalon követhető.

TOVÁBB

Korábbi hírek