Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Fáj weboldalán. Jó böngészést kívánunk!TOVÁBB

Pályázatok

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Szárazföldünk középső vidékei felett lévő markáns anticiklon peremén újabb és újabb frontok hoznak változatosságot a térség időjárásába. A magasnyomás által uralt vidékeken a reggeli pára-, illetve ködfoltokat jóformán derült vagy gyengén felhős idő követi csapadék nélkül. Több ciklon is örvénylik az említett képződménytől északra. Az első központja Finnország felett található, hidegfrontja pedig egészen a Kárpát-medencéig nyúlik, de már jórészt gyengülő fázisában van. Ennek ellenére a front mögött északon havazás, délebbre eső, zápor a jellemző.
    A soron következő ciklon ettől jóval nyugatabbra, Izland felett található. Elsősorban a Brit-szigetek mentén okoz borongós, esős időt.
    A harmadik, egyben utolsó már a viharciklon kategóriába lépett a markáns nyomáscsökkenésnek köszönhetően, pályája Izland, Grönland felé irányul. A kora tavaszias idő még mindig tartja magát Európában, általában 10 és 15 fok közé melegszik fel a levegő a délutáni órákra. A legmelegebb Spanyolország déli részén van, ott a csúcshőmérséklet a 19 fokot is eléri. A leghidegebb pedig a Kelet-európai-síkság északkeleti részén, az Ural előterében van, ott tartósan -10 fok alatt alakul a hőmérséklet.
    Csütörtök estig a Kárpát-medencét egy melegfront felhő, és csapadékrendszere éri el, de eső csak csütörtök késő délutántól várható.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
    -----------------------------------------------------
    Éjszaka fátyolfelhők érkeznek, amihez csütörtökön már gomolyfelhők is társulnak, majd kora délutántól észak, északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és estére már jobbára mindenütt beborul az ég. Szerdán néhol futó zápor előfordulhat, csütörtök késő délutántól először az északi megyékben, majd egyre többfelé elered az eső, záporeső. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, szerdán az északi vidékeken olykor meg is erősödik.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között várható. Nyugaton lesz enyhébb a hajnal.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 7 és 14 fok között alakul. Északkeleten lesz hűvösebb.