Köszöntő
Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntjük Önt Fáj weboldalán. Jó böngészést kívánunk!TOVÁBB

Pályázatok


LetöltésekNegyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak az év végéig

Várhatóan negyvenöt kilométernyi fővárosi földutat aszfaltoznak le az év végéig a budapesti útépítési program keretében, ez a földutak mintegy húsz százalékát jelenti - közölte a program koordinációjáért felelős miniszteri biztos szerdán Budapesten újságírókkal, hozzátéve: a program második üteme folyamatban van.

    A program keretében a pesti oldalon elsőként elkészült XVI. kerületi út átadóján Szatmáry Kristóf közölte: a tervek szerint négy-öt éven belül az összes fővárosi belterületi földutat leaszfaltozzák.
    A politikus, aki a körzet fideszes parlamenti képviselője is, elmondta, két évvel ezelőtt a XVI. kerületi képviselők vetették fel a Fidesz budapesti választmányán, hogy a fővárosi külső kerületekben lévő földutak aszfaltozására támogatásra lenne szükség. Ezután kezdeményezték a kormánynál egy budapesti útépítési program elindítását; első lépésként 10 milliárd forintot biztosított a kormányzat a programra.
    A tavaly év végén kiírt pályázatra 14 kerület 188 földút aszfaltozására nyújtott be pályázatot. Ezek hossza 45 kilométer, ami a budapesti földutak mintegy 20 százaléka. Ezeket várhatóan az év végéig leaszfaltozzák.
    Szatmáry Kristóf kitért arra is, hogy az első körben nem az összes forrásra érkezett pályázat, így a program második körében mintegy 2 milliárd forintra írtak ki pályázatot. Ennek keretében öt kerület pályázatot mintegy tíz kilométernyi út megépítésére.
    A példaértékű program a kormány, a főváros és a kerületi önkormányzatok együttműködésének köszönhetően valósulhat meg - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.
    Kovács Péter (Fidesz-KDNP), a XVI. kerület polgármestere elmondta, a kerületben a most elkészült utca mellett további kettő már átadás előtt van. A kerületben összesen 11 utat építenek ki - közölte.